Vijf redenen om voor een personal trainer te kiezen

14 May 2019

Vijf redenen om voor een personal trainer te kiezen

1. Programma met een duidelijk doel

Personal training is meer dan sporten alleen. Met een personal trainer behaal je het doel dat je wilt bereiken met sporten. Een doel is bijvoorbeeld sterker worden, meer conditie krijgen, afvallen of juist zwaarder worden op een verantwoorde manier. Samen met je personal trainer bekijk je wat helpt of wat een risico vormt bij het behalen van jouw specifieke doel. Je personal trainer begeleidt je niet alleen bij het sporten, maar ook bij het kiezen van de juiste voeding en leefstijl, om zo de kans van slagen te vergroten.

2. Eén op één afspraak

Ken je dat? Volle sportscholen in januari en in februari alle rust? De beste stok achter de deur om je aan je voornemens te houden, is door afspraken met anderen te maken. Als je samen met iemand gaat sporten, is de kans groter dat je volhoudt, dan wanneer je alleen naar de sportschool gaat. Hetzelfde geldt voor sporten met een personal trainer. Je trainer helpt je om je aan je afspraken te houden, en kan je laten zien waar je vooruit gaat. Hierdoor is het aantal afhakers bij personal training veel lager dan in de sportschool.

3. Voorkomen van blessures

Wanneer je (meer) gaat bewegen, vergroot je automatisch de kans op blessures. De manier waarop je beweegt is van grote invloed op het risico op een blessure. Dat een goede warming up en cooling down belangrijk is, is inmiddels bekend. Een beginnende blessure kan onopgemerkt blijven wanneer je zelf je oefeningen doet. Een personal trainer is ervoor opgeleid om hier op te letten. De personal trainer zorgt voor variatie in oefeningen. Ook dit helpt om blessures te voorkomen.

4. Variatie in trainingen

Variatie in de oefeningen is, naast het voorkomen van blessures, om nog een andere reden belangrijk. De sportschool biedt een vast aantal apparaten. Je kunt variëren in volgorde of intensiteit, maar over het algemeen doorloop je een vaste set met oefeningen. Dit kan eentonig worden en daardoor kun je de motivatie verliezen. Tijdens een personal training willen we de training leuk en uitdagend maken door voor variatie te kiezen. Je traint op deze manier ook nog eens verschillende spieren op verschillende manieren. Win win dus!

5. Meer dan alleen oefenen met apparaten

Een sportschoolbezoek blijft vaak beperkt tot een rondje op de apparaten. Dat is jammer. Er zijn namelijk nog veel andere manieren om te trainen. Hierbij is persoonlijke begeleiding wel van belang. Zie een personal training als een combinatie tussen een rondje sportschool, fitnesslessen en als je het aandurft, parcours!

Wil jij weten hoe jij samen met een personal trainer jouw doelen kunt bereiken? Neem dan contact op voor een vrijblijvend intake gesprek.

Recente berichten

Restart

24 September 2023

Restart

All round experience - PT * Cross Gym * Sportvasten

8 June 2023

All round experience - PT * Cross Gym * Sportvasten

Maak jij van je goede voornemen een succes dit jaar?

20 January 2023

Maak jij van je goede voornemen een succes dit jaar?

Sportvasten, iets voor jou?

6 December 2022

Sportvasten, iets voor jou?

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.