Afvallen in 10 dagen

Afvallen in 10 dagen: alles over sportvasten van Fittergy

Sportvasten is een populair programma dat bekend staat om zijn effectieve combinatie van sporten, vasten en speciale voedingssupplementen. Het 10-daagse programma, aangeboden door Fittergy/Sportvasten, belooft niet alleen gewichtsverlies, maar ook verbeterd uithoudingsvermogen en ontgifting van het lichaam. Maar wat houdt sportvasten precies in? Hoe werkt het en wat kun je verwachten tijdens deze intensieve periode? In dit blog nemen we een diepgaande kijk op het sportvasten programma, inclusief het dieet, de trainingsroutine en de resultaten die je kunt behalen. Lees verder om te ontdekken of sportvasten iets voor jou is!

Wat is sportvasten?

Sportvasten, ontwikkeld door Fittergy, is een programma dat sportactiviteiten, vasten en een specifiek voedingsplan met supplementen combineert. Het doel is om je lichaam te helpen over te schakelen naar vetverbranding door middel van ketose, wat kan leiden tot gewichtsverlies, verbeterd uithoudingsvermogen en ontgifting. In plaats van het verbranden van suikers als energiebron, zal je lichaam na enkele dagen overgaan op het verbranden van vetten.

Wat doet sportvasten met jouw lichaam?

Sportvasten heeft verschillende effecten op het lichaam. Na ongeveer drie dagen begint het pre-vasten, en vanaf dag drie tot dag zes begint het eigenlijke vasten. Tijdens deze fase schakelt het lichaam bij de meeste mensen over op ketose, wat betekent dat het begint met het verbranden van vetten in plaats van suikers. Dit proces van vetverbranding wordt mogelijk gemaakt door de optimalisatie van de mitochondriën, ook wel de energiecentrales van de cellen genoemd.

Wanneer het lichaam in ketose is, worden de energiehuishoudingfabriekjes (mitochondriën) geactiveerd en geoptimaliseerd. Hierdoor kan het lichaam efficiënter vetten gebruiken als brandstof. Het gebruik van vetten als energiebron kan leiden tot gewichtsverlies, aangezien het lichaam nu zijn opgeslagen vetreserves aanspreekt voor energie. Dit betekent dat je doorgaat met het verbranden van vet en het afvallen tijdens het sportvasten programma.

Afvallen in 10 dagen

Wat houdt het sportvasten programma in?

Sportvasten is een specifiek programma dat zich richt op het optimaliseren van je lichaam door middel van een combinatie van voeding, vasten en intensieve sportactiviteiten. Het Fittergy/sportvasten programma strekt zich uit over een periode van 10 dagen en is ontworpen om je lichaam te laten wennen aan een nieuwe manier van eten en energieverbranding.

Het programma begint met een periode van 3 dagen waarin je geleidelijk je voedingsinname vermindert. Dit houdt in dat je stapsgewijs minder calorieën en koolhydraten consumeert, terwijl je nog steeds voldoende eiwitten, gezonde vetten en voedingsstoffen binnenkrijgt. Deze afbouwfase bereidt je lichaam voor op de komende vastendagen.

Na de afbouwfase begint de vastenperiode van 3 dagen. Tijdens deze dagen ga je volledig vasten, wat betekent dat je geen voedsel consumeert. Je zult echter wel voedingssupplementen nemen die speciaal zijn ontwikkeld om je lichaam te ondersteunen tijdens het vasten. Deze supplementen bevatten vaak vitaminen, mineralen, essentiële oliën en aminozuren om ervoor te zorgen dat je lichaam voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en spierafbraak wordt geminimaliseerd.

Na de vastenperiode volgen 4 dagen waarin je je voedingsinname geleidelijk weer opbouwt. Dit wordt gedaan om je lichaam te laten wennen aan het consumeren van voedsel na de vastenperiode. Je begint met lichte maaltijden en geleidelijk aan voeg je meer voedingsmiddelen toe aan je dieet. Het is belangrijk om tijdens deze fase te letten op de kwaliteit van voedsel dat je consumeert en de juiste balans te vinden tussen koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten.

Naast de dieetveranderingen omvat het sportvasten programma ook intensieve sportactiviteiten. Bij Personal Performance Training, wordt er gedurende 60 minuten cardio-activiteit uitgevoerd in plaats van de gebruikelijke 30 minuten. Door deze langere trainingsduur te hanteren, wordt beoogd betere resultaten te behalen.

Het sportvasten programma heeft als doel je lichaam in een staat van ketose te brengen, waarbij je lichaam overschakelt van het verbranden van suikers naar het verbranden van vetten als brandstof. Dit kan leiden tot gewichtsverlies, verbeterd uithoudingsvermogen en ontgifting van je lichaam.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het sportvasten programma intensief is en specifieke begeleiding vereist. Het wordt aanbevolen om dit programma te volgen onder begeleiding van een erkende coach of trainer om ervoor te zorgen dat je het op de juiste manier uitvoert en je gezondheid niet in gevaar brengt.

Wat eet je tijdens sportvasten?

Het voedingsplan tijdens sportvasten bestaat onder andere uit vers fruit, verse fruitsapjes, salades, noten, kip, vis, witte rijst en soep. Deze voedingsmiddelen leveren belangrijke voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, eiwitten en gezonde vetten. Tijdens de vasten periode eet je uiteraard niks. Wel moet je tijdens deze periode supplementen nemen om je te ondersteunen.

Het eten tijdens sportvasten is gericht op het voorzien van het lichaam van voldoende voedingsstoffen, terwijl het de calorie-inname beperkt om het gewenste vetverbrandingsproces te bevorderen. Het is belangrijk om het voedingsplan nauwkeurig te volgen om de beste resultaten te behalen tijdens het sportvastenprogramma.

Hoe vaak mag je sportvasten?

Het wordt over het algemeen niet aangeraden om sportvasten meer dan twee keer per jaar te doen, met een interval van ongeveer zes maanden. Deze aanbeveling is gebaseerd op het streven naar het behalen en behouden van optimale resultaten. Het is namelijk belangrijk om het lichaam voldoende tijd te geven om te herstellen en de voordelen van het sportvasten te consolideren.

Hou er rekening mee dat het na het sportvasten ook van essentieel belang om aandacht te besteden aan krachttraining. Het uitvoeren van krachttraining is een belangrijk aspect om de resultaten van het sportvasten te behouden. Als je twijfels hebt over hoe je het beste resultaat kunt behouden na een sportvastenkuur of als je behoefte hebt aan begeleiding bij krachttraining, neem dan direct vrijblijvend contact op met een professionele personal trainer van PPT. Zij beantwoorden gratis jouw vragen. Of lees meer over personal training.

Afvallen in 10 dagen

Wat kost het sportvasten met een professional?

Bij PPT (Personal Performance Training) kun je al voor €450,- optimaal profiteren van de voordelen van sportvasten. Met het sportvasten pakket "Make the Switch" krijg je een uitgebreid programma dat je begeleidt bij het behalen van optimale resultaten. Het programma omvat verschillende metingen, tests en begeleiding om ervoor te zorgen dat je het maximale uit je sportvasten ervaring haalt.

Wat krijg je hier allemaal voor:

  • Bij de start van het programma wordt er een nulmeting uitgevoerd, waarbij je lichaamsgewicht wordt gemeten, je vetpercentage wordt bepaald met behulp van zowel een weegschaal als een huidplooimeting (deze laatste wordt als betrouwbaarder beschouwd), en er worden diverse lichaamsomvangsmetingen gedaan op verschillende plaatsen van het lichaam.
  • Conconi-test of Astrand-fietstest afgenomen om jouw Zone 1 te bepalen. Deze stap is verplicht en noodzakelijk, omdat de Zone 1 voor iedereen verschillend is en een belangrijke rol speelt tijdens het sportvasten.
  • Dagelijkse uitleg over wat je moet eten en welke supplementen je moet innemen. Je krijgt ook uitleg over hoe het sportvasten werkt, evenals handige tips en hints om het programma succesvol te doorlopen.
  • In overleg met jou wordt je trainingsschema ingepland en kun je gebruikmaken van de cardio-apparatuur in de studio/gym van PPT. Tijdens het programma word je ook gemonitord en wordt er dagelijks toezicht gehouden op je plasstrips om de voortgang te volgen.
  • Na afloop van het 10-daagse programma wordt er een eindmeting uitgevoerd, waarbij de nulmeting wordt herhaald (exclusief de inspanningstest). Op basis van deze meting krijg je advies over hoe je de behaalde resultaten het langst kunt behouden en hoe je verder kunt bouwen op de behaalde resultaten.

Is sportvasten veilig?

Sportvasten is zeker veilig, maar het is belangrijk om het programma onder de juiste begeleiding van een erkende coach of trainer te volgen. Voordat je aan sportvasten begint, is het raadzaam om grondig na te gaan hoe de coach het traject wil starten en begeleiden. Zorg ervoor dat je vertrouwen hebt in de expertise en ervaring van de coach voordat je van start gaat. Bij twijfel is het beter om verder te zoeken naar een gekwalificeerde professional die jou kan begeleiden tijdens het sportvasten.

Als je last hebt van long-, hart- of diabetesproblemen, is het belangrijk om eerst een waarnemend arts te raadplegen voordat je aan sportvasten begint. Deze medische professionals kunnen jou adviseren over de veiligheid en geschiktheid van het sportvasten in jouw specifieke situatie. Het is altijd beter om op veilig te spelen en professioneel medisch advies in te winnen voordat je aan een intensief programma zoals sportvasten begint. Jouw gezondheid en welzijn staan altijd voorop, dus zorg ervoor dat je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt.

Hoe ziet het sportvasten programma van dag 1-10 er precies uit?

Het sportvastenprogramma verloopt als volgt:

Dag 1: Je begint de dag met een ontbijt en neemt de benodigde supplementen. Ik raad aan om direct na het ontbijt te beginnen met een cardio training van een uur. Na de training wacht je 3 uur voordat je je urine controleert op ketose. Daarna kun je genieten van je lunch, inclusief de supplementen. Vervolgens heb je je laatste maaltijd van de dag, het diner, samen met de benodigde supplementen.

Dag 2 en 3: Deze dagen verlopen op dezelfde manier als dag 1, maar uiteraard met steeds iets minder voedsel tijdens het ontbijt, de lunch en het diner. De cardio training blijft nog steeds een uur.

Dag 4-5-6: Dit zijn de vastendagen. Tijdens deze dagen mag je alleen 100 ml vruchtensap drinken voor het ontbijt, de lunch en het diner, samen met de supplementen. Je kunt onbeperkt koffie, thee en water zonder suiker en zoetstoffen drinken. Ik raad ten zeerste aan om tijdens deze drie dagen ook drie keer per dag een opkikkertje te nemen. Dit zal je helpen om deze zware dagen gemakkelijker door te komen en je wat kracht en focus te geven. Let op: tijdens deze dagen trainen we 30 minuten plus 15 minuten. Als je je goed voelt, mag je nog een extra 15 minuten trainen. Je kunt jezelf als maatstaf nemen: voel je je niet goed of ben je klaar? Dan stop je gewoon na 30 minuten of 45 minuten.

Dag 7-8-9-10: Dit is het laatste deel van het sportvastenprogramma, met vier opbouwdagen. Tijdens deze dagen wordt je lichaam langzaam weer gewend gemaakt aan voeding. Dit gebeurt op een natuurlijke manier met een geleidelijke opbouw van voedingsmiddelen. Je zult merken dat je je tijdens deze dagen vaak enorm sterk voelt. Nu gaan we weer terug naar de 60 minuten cardio training, zoals tijdens de afbouwdagen.

Je zult merken dat dag 9-10 het makkelijkst zijn wat betreft eten, omdat je simpelweg meer mag en moet eten.

Gefeliciteerd! Je bent nu officieel klaar met het sportvastenprogramma. De volgende dag, dag 11, vindt je eindmeting plaats en heb je een gesprek met je coach over het behouden van de behaalde resultaten en hoe je nu verder moet.

Hoeveel resultaten kan ik behalen met de 10-daagse kuur sportvasten?

Met de 10-daagse kuur sportvasten kun je aanzienlijke resultaten behalen. In de praktijk zie ik dat mannen gemiddeld tussen de 4-6 kilo aan gewicht kunnen verliezen, terwijl hun vetpercentage gemiddeld met 4-8% daalt. Voor vrouwen is het gemiddelde gewichtsverlies tussen de 2-4 kg, en het vetpercentage daalt gemiddeld met ongeveer 4-6%.

Het is belangrijk om op te merken dat sportvasten niet alleen leidt tot gewichtsverlies en vermindering van vetpercentage, maar ook je uithoudingsvermogen verbetert. Door het stimuleren van vetverbranding en het optimaliseren van de energieproductie in je lichaam, kun je merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt tijdens en na het sportvastenprogramma.

Het behalen van deze resultaten is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je individuele metabolisme, lichaamssamenstelling en inzet tijdens het programma. Het is belangrijk om te onthouden dat ieder lichaam uniek is en dat individuele resultaten kunnen variëren. Door het nauwkeurig volgen van het sportvastenprogramma en de begeleiding van een professional, vergroot je echter de kans op het behalen van de gewenste resultaten.

Afvallen in 10 dagen

Mijn ervaring met sportvasten en waarom ik het aanraad.

Persoonlijk ben ik een groot voorstander van het sportvastenprogramma van Fittergy en ik maak er jaarlijks één keer gebruik van. De reden hiervoor is dat ik het waardevol vind om gedurende 10 dagen een detoxperiode in te lassen en mijn trainingsprogramma, dat normaal gesproken bestaat uit functionele krachttraining, kickboksen en cardio, een nieuwe wending te geven. Ik merk dat mijn lichaam zich goed en moeiteloos aanpast aan dit programma en ik kan die extra vetreserves kwijtraken die ik gedurende het jaar heb opgebouwd.

Sportvasten biedt mij de gelegenheid om mijn lichaam te resetten en te zuiveren. Het verandert mijn dagelijkse routine, waardoor ik me bewuster word van mijn voedingskeuzes en mijn lichaam op een andere manier uitdaag tijdens het sporten. Dit zorgt voor een frisse prikkel en een vernieuwde motivatie in mijn trainingsroutine.

Bovendien merk ik dat sportvasten me helpt om mijn vetpercentage te verlagen. Door de combinatie van vasten, specifieke voeding en intensieve training kan ik gericht werken aan mijn doelen op het gebied van gewichtsverlies en spieropbouw. Het sportvasten geeft me een extra stimulans en helpt me de gewenste resultaten te behalen.

Testimonials en succes verhalen van clienten van PPT.

Benieuwd hoe andere mensen het sportvasten ervaren hebben? Bekijk hier de testimonials van onze deelnemers en kom meer te weten over de resultaten die zij bij ons behaald hebben.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt en ben je benieuwd welke resultaten jij kan behalen? Neem dan nu vrijblijvend contact met mij op! Tijdens een gratis adviesgesprek sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden en jouw persoonlijke doelen te bespreken. Het intakegesprek zal ongeveer tussen de 30 en 45 minuten duren, waarin we de mogelijkheden van het sportvastenprogramma kunnen verkennen en kijken hoe het jou kan helpen jouw gewenste resultaten te behalen.

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.