Hoe kan een personal trainer je helpen jouw persoonlijke doelen te behalen?

1 August 2019

Hoe kan een personal trainer je helpen jouw persoonlijke doelen te behalen?

Het intakegesprek is een belangrijk onderdeel van ons personal training programma. Tijdens het intakegesprek hebben we gelegenheid om eens rustig met elkaar te praten. Zo kunnen we erachter komen waarom jij van plan bent om te beginnen met personal training en zien of er een klik is.

Beweging

De meeste mensen die langskomen voor een intake, hebben in ieder geval één voornemen: ik wil meer bewegen. Dit kan zijn voor een specifiek doel, om bijvoorbeeld mee te doen aan een hardloopwedstrijd, maar ook om bijvoorbeeld meer spieren te kweken of af te vallen.

Echte motivatie om te sporten

Vaak blijkt er tijdens de intake, of soms gedurende het trainingsprogramma dat het gaat om meer dan alleen meer en beter bewegen. Cliënten merken dat ze trots zijn wanneer een doel behaald is. Dit geeft hen zelfvertrouwen. Daarnaast geeft het een goed gevoel om te werken aan het gezond houden van je lichaam. Hierdoor zitten ze lekkerder in hun vel, ook als ze niet aan het sporten zijn.

Voor mij als personal trainer is het belangrijk om ook aandacht te hebben voor dit aspect van sport. Sporten is niet alleen goed voor lichamelijke, maar ook voor mentale gezondheid!

Tijd, vertrouwen en persoonlijke aandacht

Een personal trainer is meer dan een sportinstructeur. Natuurlijk is het belangrijk dat je je spieren veilig en op een verantwoorde manier traint, maar zonder de juiste motivatie, houd je het niet vol. Het vraagt tijd, wederzijds vertrouwen en persoonlijke aandacht om samen de echte motivatie voor het sporten te vinden. Een goede basis van vertrouwen en motivatie helpt enorm om meer uit jezelf te halen.

Vertalen naar concrete doelen

Zodra we weten wat jou drijft om te komen sporten, kunnen we het programma dat we voor jou ontwikkelen hier op aanpassen. Misschien hebben wij wel een heel ander soort training of aanpak in gedachte dan jij zelf had bedacht. Zo komen we gezamenlijk tot een uitdagend en goed vol te houden programma, afgestemd op jouw persoonlijke doelen en motivatie.

Weten wat er nodig is

Wij hebben in de afgelopen tijd veel kennis en ervaring opgebouwd. Deze kennis zetten wij in bij het maken van een programma. Op die manier worden je doelen op een realistische manier behaald. We willen voorkomen dat jouw trainingen uitlopen op een teleurstelling: voor je begint willen we duidelijk maken wat het doel is, wanneer dit bereikt is, hoe haalbaar het is en wat jij ervoor moet doen om dit te behalen.

Passend programma

Op basis van jouw wensen en mogelijkheden stellen we een passend programma op. Dit programma vormt de leidraad voor de oefeningen en is gebaseerd op de gewenste voortgang. Tijdens de trainingen monitoren we de voortgang en helpen je gemotiveerd te blijven.

Een passend programma betekent ook een gevarieerd programma. Door oefeningen af te wisselen en je uit te dagen houden we het programma interessant en vooral leuk.

Ons doel

Het motto van Personal Performance Training is ‘Sterker in het Leven staan’. Personal Training draait wat ons betreft om veel meer dan alleen een gezond lichaam hebben. Het draait om de manier waarop je in het leven staat. Zowel lichamelijk als geestelijk. Wij zijn ervan overtuigd dat goede personal training jou hierbij kan helpen. Het helpt je met plezier en zelfvertrouwen in het leven te staan en de uitdagingen die je tegenkomt met beide handen aan te pakken.

Wil jij ontdekken hoe Personal Training jou kan helpen sterker in het leven te staan? Neem contact op voor een gratis intake!

Recente berichten

Restart

24 September 2023

Restart

All round experience - PT * Cross Gym * Sportvasten

8 June 2023

All round experience - PT * Cross Gym * Sportvasten

Maak jij van je goede voornemen een succes dit jaar?

20 January 2023

Maak jij van je goede voornemen een succes dit jaar?

Sportvasten, iets voor jou?

6 December 2022

Sportvasten, iets voor jou?

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.