default

15 February 2011

Waarom een warming up?

Warming up

Alhoewel we wel weten hoe belangrijk het is, slaan we het toch vaak over. Nee niet je tanden poetsen, maar je warming up.

Waarom een warming up?
Na een dag gewerkt te hebben is het namelijk niet handig om gelijk fanatiek te gaan sporten. Je gewrichten hebben een soort smeerolie(Synovia) nodig om soepel te kunnen bewegen. Die lichaamseigen smeerolie komt pas los na een warming up.
Denk maar aan je auto, die kan ook niet gelijk hard rijden maar moet kort opgewarmd worden. Daarnaast zal je interne lichaamstemperatuur verhoogd moeten worden.

Hoelang duurt de warming up?
Minder lang dan je misschien denkt. Je kunt binnen 5 a 10 minuten al helemaal klaar zijn. Denk maar zo, die 5 a 10 minuten is 1 reclameblok minder TV kijken 🙂

Wat moet ik dan doen?
Bijvoorbeeld touwtje springen, of de cross-trainer gebruiken. Maar denk ook aan: push up’s met direct erachteraan squats zonder gewicht. Doel is dat je zoveel mogelik spieren gebruikt, je boven en onderlichaam dus. Als je licht begint te zweten dan ben je goed bezig.

Mentaal voordeel warming up:
Los van dat je je lichaam opwarmt voor de training is er ook een mentaal voordeel. Door de warming up ben je automatisch je geest aan het scherp stellen. Daardoor zul je intenser de training beleven.

Recente berichten

Restart

24 September 2023

Restart

All round experience - PT * Cross Gym * Sportvasten

8 June 2023

All round experience - PT * Cross Gym * Sportvasten

Maak jij van je goede voornemen een succes dit jaar?

20 January 2023

Maak jij van je goede voornemen een succes dit jaar?

Sportvasten, iets voor jou?

6 December 2022

Sportvasten, iets voor jou?

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.