default

16 May 2012

‘s Avonds of ‘s ochtends trainen

Hoe zorg je er nou voor dat je gemotiveerd blijft” deze vraag stelde een klant aan me en even wist ik niet wat te zeggen. Waarom niet? Dat komt omdat Joel en ikzelf trainen net zo normaal vinden als adem halen en eten/drinken. Kortom wij trainen puur om het trainen zelf, en alle voordelen die dat biedt zoals: Je metabolisme opjagen, het lekkere gevoel van endorfine (dat is een lichaams eigen “drug” die je aanmaakt), ont-stressen omdat je niet aan dagelijkse problemen kunt denken. De lijst van voordelen is lang.

Maar ik begrijp goed dat voor veel mensen het iets lastiger is om zichzelf naar de sportschool te slepen als ze op de bank liggen en de excuses al beginnen op te borrelen om vandaag maar niet te gaan.

Voor die mensen die van 3 keer per week trainen altijd in een neerwaartse spiraal eindigen met nul keer per week, hierbij een simpele maar bewezen oplossing:

Ga direct na of voor je werk door naar de sportschool. Voordeel is dat je geen onderbreking hebt door eerst naar huis te rijden, en je het risico loopt aan de bank te verkleven. Zet je sporttas de avond daarvoor al klaar, kost je maar 5 minuten. Wat zijn de meest gehoorde “ Ja maar….” opmerkingen die ik hoor als ik deze tip heb gegeven?

“Ja maar…hoe zit het dan met het avondeten?“

Oplossing (a)Je kunt best na het trainen s’avonds een warme maaltijd eten. Het is een fabeltje dat je na 20:00 ofzo geen koolhydraten mag eten. Je stofwisseling stopt echt niet ineens na 20:00 Je lichaam kan juist na een flinke intensieve training voeding gebruiken met eiwitten en koolhydraten voor herstel. Betekent dan wel dat je je partner even lief moet aankijken dat hij/zij die avond kookt.

Oplossing (b) Eet voor het trainen op kantoor een maaltijdsalade, stoommaaltijd of haal iets bij de toko. Meestal is er wel een magnetron op kantoor/werk waar je wat kunt opwarmen.

“Ja maar…ik volg alleen maar lessen, en mijn les start om 19:30 maar ik werk tot 17:30 daar zit dan 2 uur tussen”

Oplossing (a): Maak overuren als dat kan. Dus werk door tot 18:30 bijvoorbeeld en ga dan naar de sportschool. Als bonus staat dit ook goed richting je manager/werkgever.

Oplossing (b): check het lesrooster of er andere lestijden zijn die beter aansluiten op je werkschema. Voordeel is dat je dan je ook lessen volgt die je normaal niet zou doen.

“Ja maar… Ramon leuk hoor al die tips hierboven maar het lukt gewoon echt niet om s’avonds te trainen.”

Oplossing: Ga dan s’ochtends trainen, en nu niet gelijk met je ogen rollen. Je zult zien dat je je na die training fitter voelt dan je zou vermoeden. Joel en ik trainen klanten die niks liever willen dan juist in de ochtend trainen. De komende maanden worden de dagen langer, vanaf mei t/m september is het makkelijker eerder op te staan. Vraag bij mij of Joel over PersonalTraining of Bootcamp in de ochtend.

Recente berichten

Restart

24 September 2023

Restart

All round experience - PT * Cross Gym * Sportvasten

8 June 2023

All round experience - PT * Cross Gym * Sportvasten

Maak jij van je goede voornemen een succes dit jaar?

20 January 2023

Maak jij van je goede voornemen een succes dit jaar?

Sportvasten, iets voor jou?

6 December 2022

Sportvasten, iets voor jou?

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.