Intermitterend vasten en sporten: kan dat?

11 September 2019

Intermitterend vasten en sporten: kan dat?

Sportvasten is een bewezen manier om je lichaam een effectieve switch te laten maken van suikerverbranding naar vetverbranding. Sportvasten geeft je:

  • meer energie;
  • gewichtsverlies;
  • een fitter gevoel.

Sportvasten is een slimme toepassing van het populaire intermitterend vasten.

Wat is intermitterend vasten?

Het bijzondere aan intermitterend (periodiek) vasten is dat het geen dieet is. Het schrijft niet voor wat je eet maar wanneer je eet. Je vast bewust binnen bepaalde tijden van de dag en je eet binnen bepaalde tijden van de dag. Er zijn veel variaties mogelijk van het indelen van de vast- of eetmomenten op de dag, of in de week. De periode waarin je vast, is altijd langer dan de periode waarin je eet.

Intermitterend vasten heeft een positief effect op de gezondheid van je lichaam en hersenen, je kunt erdoor afvallen en het kan je zelfs helpen om langer te leven!

Veel positieve gezondheidseffecten van intermitterend vasten zijn te danken aan de verhoogde aanmaak van het menselijk groeihormoon en een verbetering van de insulinegevoeligheid.

Veel mensen die voor het eerst van intermitterend vasten horen hebben moeite met het concept. Het druist namelijk in tegen wat ons altijd verteld is:

  • Met je ontbijt breng je je stofwisseling op gang. Ontbijt je niet, dan wordt het moeilijk om af te vallen.
  • Om te voorkomen dat je stofwisseling vertraagt, moet je 5 tot 6 kleine maaltijden per dag eten.
  • Als je niet eet dan verbrandt je lichaam eiwitten en verlies je spiermassa.
  • Als je een langere periode niet hebt gegeten, mag je niet sporten.

De wetenschap heeft aangetoond dat dit grotendeels niet klopt en achterhaald is. Vooral punt 4 klopt niet. Sporten is juist een goede aanvulling op het intermitterend vasten.

Om deze reden biedt Personal Performance Training Sportvasten (Fittergy) aan. In dit programma is intermitterend vasten gecombineerd sport.

Hoe werkt Sportvasten (Fittergy)?

Samen met je Sportvasten Coach train je je lichaam om de switch te maken van suiker- naar vetverbranding. Dit doe je door te sporten en te vasten en daarnaast maak je gebruik van voedingssupplementen. Je Sportvasten Coach stelt voor jouw Sportvastenkuur een persoonlijk programma samen, dat je gedurende 10 dagen volgt. Dit programma is aangepast op wat past bij jouw lichaam. Hierin staat met welke intensiteit jij moet sporten en een op maat gemaakt voedingsschema. Na 10 dagen heeft je lichaam de switch gemaakt, ben je een paar kilo afgevallen en voel je je energieker én fitter!

Na de Sportvastenkuur kun je aan de slag met het natraject Keep The Switch, om je resultaten en switch te behouden. Keep The Switch is afgestemd op jouw huidige leefstijl en is daarom gemakkelijk vol te houden. Dankzij de wekelijkse mini-kuurtjes van Keep The Switch hoef je niks aan je huidige leefstijl te veranderen en kun je de Sportvasten resultaten gemakkelijk vasthouden!

Wil je meer weten of gelijk starten met Sportvasten (Fittergy)? Neem dan contact met ons op!

Recente berichten

Een transformatieve reis naar gezondheid en vitaliteit

5 March 2024

Een transformatieve reis naar gezondheid en vitaliteit

Super ervaring kickboxen Den Haag!

4 February 2024

Super ervaring kickboxen Den Haag!

Trainen bij PPT is een aanrader!!

14 January 2024

Trainen bij PPT is een aanrader!!

Personal training dat is toch niks voor mij?

5 January 2024

Personal training dat is toch niks voor mij?

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.