default

1 December 2010

Fitness voor vrouwen.. Hoe zit het nou?

Tja als je de tijdschriften moet geloven mogen vrouwen met fitness alleen maar op de loopband staan om in shape te raken. Je herkent het wel, een uur lang op een traag tempo “vet verbranden” op de loopband. En het liefst tussendoor tv kijken. Oh ja ook vooral geen enge “zware” gewichten gebruiken bij fitness, want dan wordt je te groot en te gespierd. De meeste populaire tijdschriften die over fitness schrijven hebben weinig kennis van zaken, hierdoor doen vrouwen zichzelf te kort met fitness. Hieronder een aantal hardnekkige fabels, en de tegenargumenten.

Je moet langzaam cardio doen om vet te verbranden.

Dat is niet helemaal onzin alleen je kunt veel slimmer en korter aan cardio doen met een beter resultaat. Waar het om gaat is dat je je stofwisseling omhoog wilt jagen. Waarom? Dan verbrand je in totaal meer calorieën. Tot wel 200% meer verbranding! Hoe je dat doet: simpelweg intensief interval cardio doen. Ofwel korte heftige sprint uitvoeren. Ja klopt dat is zeker zwaarder dan 1 uur lang wandelen…maar je resultaat is een 200% effectievere vetverbranding.
Van krachttraining wordt ik te gespierd als vrouw!

Helaas is dit fabeltje zo hardnekkig dat zelfs (zogenaamd) ervaren fitness trainers dit nog steeds geloven. Er is inmiddels veel wetenschappelijk bewijs dat dit echt onzin is. Omdat vrouwen amper testosteron(mannelijk groeihormoon) aanmaken hoef je daar niet bang voor te zijn. Het is net zo iets als heel hard werken maar niet rijk willen worden, geen zorgen dat gaat ook vanzelf 🙂

Kortom: combineer interval cardio met intensieve krachttraining.

Met een korte en intensieve training ben je helemaal klaar en je voelt je beter dan ooit. Train een keer mee met mij of Joel je zult zien hoe leuk fitness kan zijn!

Recente berichten

Restart

24 September 2023

Restart

All round experience - PT * Cross Gym * Sportvasten

8 June 2023

All round experience - PT * Cross Gym * Sportvasten

Maak jij van je goede voornemen een succes dit jaar?

20 January 2023

Maak jij van je goede voornemen een succes dit jaar?

Sportvasten, iets voor jou?

6 December 2022

Sportvasten, iets voor jou?

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.