Fat ass cardio syndroom

9 April 2012

Fat ass cardio syndroom

Veel weekbladen staan vol met onzinverhalen over fitness voor vrouwen. Door onbekendheid met fitness en trainen nemen veel vrouwen die informatie 1 op 1 over. Maar waarom staan die onzinverhalen dan in de die bladen vraag je je af? Ze willen de doelgroep (vrouwen) tevreden houden en geen lastige of tegendraadse informatie geven. Gelukkig komt daar steeds meer verandering in.

Artikel

In het gezondheidsblad Santé van mei staat een goed artikel over het zogenaamde “Fat Ass cardio syndroom”. Een nogal vreemde titel zou je denken, maar het gaat hierom: als je alleen maar op de loopband staat of andere langdurige trage cardio-oefeningen doet, verbrand je wel calorieën, maar je dikke komt blijft helaas. Gevolg is veel frustratie, want je traint toch drie keer per week cardio? Je gaat als een hamster door op de crosstrainer/loopband, terwijl je lekker tv kijkt. Wat is wel de oplossing voor mooie vrouwelijke vormen en effectief afvallen?

Combinatie

Het gaat erom dat je intensieve krachttraining zoals deadlifts, squats en opdrukken combineert met explosieve cardio. Dit zorgt ervoor dat je spieren steviger worden en je strakke armen, billen en benen krijgt.

Wees niet bang dat je als vrouw te “grote” spieren krijgt. Dat gebeurt echt niet. Onze personal trainers combineren al jaren krachttraining met cardio en de resultaten zijn te zien. Voordeel van deze training is dat meer spiermassa ervoor zorgt dat, ook in rust, je lichaam meer vet verbrandt. Kortom, wees niet bang voor de zwaardere gewichten, want wees eerlijk, als je zware boodschappentassen of een kind kunt dragen, dan zeker ook zware dumbells 🙂

Wil je meer weten en echt effectieve trainingen volgen? Neem dan contact op voor een gratis intake.

Recente berichten

Restart

24 September 2023

Restart

All round experience - PT * Cross Gym * Sportvasten

8 June 2023

All round experience - PT * Cross Gym * Sportvasten

Maak jij van je goede voornemen een succes dit jaar?

20 January 2023

Maak jij van je goede voornemen een succes dit jaar?

Sportvasten, iets voor jou?

6 December 2022

Sportvasten, iets voor jou?

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.