default

2 September 2012

Blessure…en dan?

Voor de afwisseling even geen verhaal over fitness en voeding. Twee maanden geleden heb ik tijdens JuJitsu training mijn knie verdraaid. Tot nu toe heb ik het lompe geluk gehad nooit “echt”zware blessures te krijgen. Deze keer was het wel goed raak. Omdat de klachten van pijn na 2 weken niet waren verdwenen, heb ik me laten behandelen. Een zeer ervaren en goede sport-fysiotherapeut heeft ervoor gezorgd dat ik wat meer beweging in mijn been kreeg. Alleen…. bij het minste geringste was ik terug bij af qua pijn en mobiliteit. Dit herhaalde zich +/- 1 maand en ik begon het goed zat te worden en me ook wel zorgen te maken. Kortom wat ik al eerder had moeten doen, ik ben naar het ziekenhuis gegaan, waar binnen 5 minuten werd gezegd dat ik mijn meniscus had gescheurd. Vervolgens werd me verteld dat ik pas na 1 maand een MRI scan kon krijgen….en een operatie nog eens 2 maanden later.Kortom ik zou minimaal 3 maanden verder zijn ivm wachtlijsten in het ziekenhuis.

En nu wordt het echt een apart verhaal: Ik belde mijn zorgverzekeraar en vroeg of ze me konden helpen aan een knie-specialist. De reactie was alsof ik een oneerbaar voorstel deed. “Lastig,lastig hoor nou we zullen kijken”. Vervolgens werd een lijst opgenoemd van willekeurige specialisten, met de opmerking dat de behandeling niet vergoed zou worden. Als ik niet had doorgevraagd hadden ze me naar een oorspecialist gestuurd voor mijn knie klachten, geen grap. Uiteindelijk een goede specialist gevonden die een MRI scan kan doen binnen 1 week! En tadaa het wordt dus gewoon wel vergoed door mijn verzekeraar.

Moraal van het verhaal: Als je serieuze klachten hebt blijf doorvragen bij je zorgverzekeraar waar je terecht kunt, dat kan je letterlijk veel opleveren.

Recente berichten

Restart

24 September 2023

Restart

All round experience - PT * Cross Gym * Sportvasten

8 June 2023

All round experience - PT * Cross Gym * Sportvasten

Maak jij van je goede voornemen een succes dit jaar?

20 January 2023

Maak jij van je goede voornemen een succes dit jaar?

Sportvasten, iets voor jou?

6 December 2022

Sportvasten, iets voor jou?

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.