default

5 May 2011

Bilspieren trainen

Regelmatig krijg ik de vraag: Hoe moet ik mijn bilspieren trainen? De reden dat mensen die willen trainen is omdat ze een goed gevormd achterwerk willen. Maar weinig mensen weten dat sterke bilspieren ook je onderrug gezond houden. Kortom ook voor mensen met lage rugklachten is het trainen van bilspieren ook belangrijk. Er zijn talloze bilspier oefeningen enkele voorbeelden geven.

Je voeten staan plat op de grond. Je onderrug houdt je strak als een “plank”, je onderrug doet absoluut geen werk. Je komt omhoog door je heupen naar boven de brengen. Je bovenrug blijft op de grond . Als je heupen boven zijn houdt je de spanning 2 a 3 seconden vast en breng je de heupen rustig naar beneden. Deze oefening isoleert de bilspieren effectief.

Een ander voorbeeld is om met 1 been te squatten. 1 been rust op een bankje. Het andere been doet dus al het werk. Je zakt zo diep als je kunt door dat been en komt omhoog. Wees niet bang om te diep te gaan, je gebruikt dan juist maximaal je bil en beenspieren. Voordeel is dat je je balans moet zoeken bij een normale squat is dat veel minder. Het is een intensieve en leuke kracht-balans oefening.

Ik kan me voorstellen dat deze voorbeelden je enthousiast hebben gemaakt, en je tips wilt bij het uitvoeren. Als je vragen hebt neem contact op met mij of Joel en we helpen je graag. Klik hier om meer te lezen over Personal Training bij Personal Performance Training.

Ramon

Recente berichten

Een transformatieve reis naar gezondheid en vitaliteit

5 March 2024

Een transformatieve reis naar gezondheid en vitaliteit

Super ervaring kickboxen Den Haag!

4 February 2024

Super ervaring kickboxen Den Haag!

Trainen bij PPT is een aanrader!!

14 January 2024

Trainen bij PPT is een aanrader!!

Personal training dat is toch niks voor mij?

5 January 2024

Personal training dat is toch niks voor mij?

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.