Quinoa het alternatief voor pasta/rijst/aardappels
De vegetariërs onder ons zullen misschien bekend zijn met quinoa, want het wordt vaak gebruikt als aanvulling op de vegetarische maaltijden. Dit omdat het een heel goede bron van eiwitten is. Het is daarbij ook een goed alternatief voor pasta, rijst of aardappelen.

Hieronder staat een overzicht van de voedingswaarden van Quinoa. Als we naar de voedingswaarden kijken zien we dat honderd gram quinoa 392 kcal bevat, 16.2 gram eiwit, 63.9 gram koolhydraten waarvan slechts 1.5 gram suiker en 6.9 gram vet waarvan slechts 1.2 gram het slechte verzadigde vet is. Ook zitten er 3.5 gram vezels in.

Wat dit inhoudt? Een heleboel goeds voor jouw lichaam! Het regelmatig eten van quinoa kan bijdragen aan:
- Een goede werking van de darmen door de goede vezels
- Meer energie door de vele mineralen en vitamine B2
- Het verminderen van de kans op ziektes door de mineralen en antioxidanten
Een bijkomend voordeel is dat quinoa het verliezen van vet iets makkelijker maakt! Doordat het boordevol eiwitten en vezels zit wordt je goed vol en is de kans op honger aanvallen kleiner.
De bereiding is hetzelfde als die van couscous: 10 tot 15 minuten laten wellen in gekookt water en het is klaar! Er zijn ontzettend veel lekkere recepten met quinoa, maar ook kun je zelf verschillende dingen doen. Vervang in een recept rijst of couscous voor quinoa, voeg het toe aan een salade of eet het als ontbijt. Of maak een heerlijke salade. Op het internet zijn talloze recepten te vinden.
Bron http://www.fitvoorbeginners.nl/super-food-of-the-week-quinoa/